Donderdag 15 juni 2023 - Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Sprekers

Stefan Duchateau

Prof. Dr. Stefan Duchateau is adviseur bij de Argenta Groep en voorzitter van de diverse beleggingsvennootschappen van deze groep. Bij de HUB in Brussel doceert Duchateau onder andere Portfoliomanagement, Financial Engineering en Financieel Risicobeheer. Aan de Katholieke Universiteit te Leuven doceert hij Security Selection, Portefeuillebeheer en beleggingsleer. Financial Derivatives doceert hij aan de Universiteit Hasselt.

Bij Argenta richt hij zich onder meer op het financieel en risicobeheer, het strategisch beleid en de uitbouw van de beleggingspijler van de bank- en verzekeringsgroep. Dit houdt onder meer de ontwikkeling in van beleggingsproducten en het beheer van beleggingsfondsen. Prof. Dr. Stefan Duchateau studeerde af als handelsingenieur en is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen.

Jack Esselink

Jack Esselink is een nationaal en internationaal veel gevraagd spreker en trainer op het gebied van kunstmatige intelligentie, data gedreven werken en ethiek. Jack heeft momenteel zijn eigen adviesbureau, Studio Pulpit, en is parttime docent ethiek aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij woont met zijn gezin op de prachtige Veluwe waar hij in zijn vrije tijd graag (elektrische) gitaar speelt en door de mooie Veluwse bossen rijdt op zijn mountainbike.

Michelle Fisser

Michelle Fisser is de voorzitter van de VCO, de Vereniging voor Compliance Professionals, en dat is ze sinds mei 2022. Michelle Fisser heeft haar eigen bedrijf Compliance in Motion. Voordat ze haar eigen bedrijf startte was ze bijna zes jaar werkzaam als Senior Manager FSO Risk Advisory bij EY. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan het Risk & Compliance Jaarcongres en anno 2023 zal ze samen met Michael van Woerden als dagvoorzitter op 15 juni het Jaarcongres in goede banen leiden.

Michel Klompmaker

Drs. Michel Klompmaker is Managing Director van het in 2014 opgerichte meertalige Risk & Compliance Platform Europe en Congresvoorzitter van het Risk & Compliance Jaarcongres. Inmiddels is het Risk & Compliance Platform Europe snel gegroeid met negen taalsites, te weten Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Roemeens, Bulgaars en Tjechisch-Slowaaks en mogen de nieuwsbrieven zich verheugen is steeds meer abonnees. Michel was eerder oprichter en publisher van Banking & Finance en uit dien hoofde als initiatiefnemer verantwoordelijk voor de Risk@360degrees Congressen in de Benelux. Hij lanceerde in Nederland het Behavioral Risk Congres dat inmiddels zes keer heeft plaatsgevonden.

Emanuel van Praag

Professor Emanuel van Praag geldt als expert op het gebied van FinTech. Naast advocaat is hij sinds 1 april 2021 part-time hoogleraar Financiële Technologie en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, School of Law. Hij combineert zijn wetenschappelijke expertise met ervaring in de advocatuur en de financiële sector.

Zo was was hij onder meer Regulatory Counsel bij NNIP en bij de FinTtech start-up Pritle. Hij startte in 2007 zijn loopbaan bij Linklaters. Emanuel van Praag heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan en heeft zitting in diverse gezaghebbende adviesgroepen in de private en publieke sector. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en aan Oxford University in het Verenigd Koninkrijk en promoveerde in 2017 aan de Universiteit van Amsterdam

De vergaande gevolgen van technologische ontwikkelingen, waaronder het gebruik van big data en open banking binnen de financiële sector, vragen om een helder juridisch raamwerk. Deze benoeming maakt het mogelijk om dit vanuit een multidisciplinaire benadering met goed begrip van technologieën te onderzoeken.

Van Praag heeft een brede kennis van het (Europees) Financieel recht en is een expert op het gebied van financiële technologie en het benaderen van nieuwe businessmodellen en technieken vanuit de juridische context. Van Praag was ook betrokken bij het International Centre for Financial Law and Governance (ICFG).  Een belangrijke bijdrage van zijn hand zijn het in december 2020 uitgebrachte preadvies over de regulering van de betaalmarkt en open banking (PSD2).

Guido Roth

Guido Roth is partner bij Finnius Advocaten en hij heeft zich volledig toegelegd op het verlenen van bijstand bij (dreigende) financieel rechtelijke conflicten. Hij heeft de afgelopen twintig jaren uiteenlopende marktpartijen bijgestaan bij onderzoeken door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM)  en door hen opgelegde maatregelen en sancties, zoals boetes, lasten onder dwangsom en aanwijzingen. Hij trad als advocaat op bij meerdere richtinggevende en spraakmakende handhavingszaken, zoals recentelijk het geschil tussen DNB en Bunq.

Guido heeft bijzondere belangstelling voor en kennis van publicatiebesluiten, marktmisbruikzaken en de toetsing van functionarissen “op” geschiktheid en betrouwbaarheid door DNB en de AFM. Hij wordt regelmatig ingeschakeld in civielrechtelijke of Kifid procedures omtrent beleggingsgeschillen alsook in tuchtprocedures. Daarnaast adviseert hij banken, verzekeraars en andere marktpartijen die actief zijn op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire en staat hen bij in administratiefrechtelijke procedures tegen lokale toezichthouders zoals de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de Centrale Bank van Aruba (CBA).

Michael van Woerden

Mr. Michael van Woerden is jurist (Rijksuniversiteit Leiden, 1986) en beschikt over ruime ervaring in het bedrijfsleven, onder meer opgedaan als advocaat en bedrijfsjurist. Hij heeft diverse juridische en compliance managementfuncties vervuld binnen de financiële sector, waaronder Hoofd Compliance NL – Global Markets, Global Clients & Group Functions bij ABN Amro Bank. Sinds januari 2009 adviseert Michael bedrijven en instellingen over compliance en integere bedrijfsvoering en verleent interim projectwerkzaamheden. Michael publiceert regelmatig op het gebied van compliance en integriteit. Onder zijn redactievoorzitterschap verscheen ’10 jaar Compliance, de praktijk aan het woord”, (NIBE-SVV, 2010) en ‘Ondernemen zonder corruptie’ (Kluwer, 2013). Michael publiceert van tijd tot tijd op het Risk & Compliance Platform Europe en is sinds enkele jaren de oprichter van DeCompliance Monitor.