Donderdag 13 juni 2024 - Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Sprekers

Adjiedj Bakas

Drs. Adjiedj Bakas staat bekend als een van de meest invloedrijke trendwatchers van Nederland. Bakas is, zelfs in tijden van crisis, altijd positief en ziet altijd kansen. Een van de stellingen van Bakas is dat ’tegenwind ervoor zorgt dat de vlieger omhoog komt. ‘ Maar ondanks dat hij een rasoptimist is, verliest hij ook de realiteit niet uit het oog. Zo stelt hij in zijn boek De Toekomst van de Liefde dat een kwart van de Nederlanders eenzaam is. Niet voor niets bestempelt hij eenzaamheid als een belangrijk thema voor de toekomst. In zijn opinie krijgen ongelukkige mensen net zoveel kans op geluk als mensen die wel gelukkig zijn, alleen zien zij die kansen niet of weten deze niet te benutten.

In zijn andere boeken,  bijvoorbeeld The Future of Faith, betoogt Bakas dat economische en spirituele trends parallel met elkaar lopen. Dit is een gegeven dat Bakas intrigeert. Daarnaast houdt hij zich bezig met tal van andere zaken die over de toekomst gaan en schreef hier diverse bestsellers over,  die in binnen- en buitenland werden uitgegeven.

Frans Demmers

Frans Demmers heeft een jarenlange ervaring als jurist, Compliance Officer en manager bij ING, waarbij hij vele belangrijke toezichtdossiers onder zijn hoede heeft gehad. Hij was onder andere enige tijd de Nederlandse Reporting Officer onder de klokkenluidersregeling van ING. Sinds 2018 heeft Frans zijn eigen fiscaal-juridisch advies kantoor.

Frans is voorzitter van de Vereniging voor Compliance Professionals, afgekort VCO. De website van de VCO is www.vco.nl.

Francois Dieleman

François Dieleman heeft al meer dan twintig jaar ervaring in verschillende sales functies. Na een lange carrière in de media ging hij in 2016 aan de slag bij LexisNexis.

Daar is hij actief binnen het EDDM-segment (Enhanced Due Diligence Monitoring) waar hij klanten adviseert over het inrichten van een efficiënter risk management proces.

 

Miltiadis Gkouzouris

Miltiadis Gkouzouris is sinds oktober 2018 de CEO van HVA International, een Nederlandse handelsonderneming, opgericht in 1879. HVA International is een van de C0-Founders van het Koninklijk Tropen Instituut in Amsterdam en daar is het hoofdkantoor van HVA International gevestigd. Miltiadis is ook bestuurslid van het Koninklijk Tropen Instituut.

Voordat hij bij HVA International aan de slag ging was hij CEO bij Costwise. Voor de Griekse Minister van Landbouw is Miltiadis de speciale adviseur.

Geert Haisma

Drs. Geert Haisma, Partner bij FullyInControl, is gespecialiseerd in succesmanagement en risicomanagement. Geert heeft jarenlange ervaring met advies en onderzoek op diverse inhoudelijke beleidsterreinen, grote projecten, strategie, risicomanagement, verbonden partijen, financiën, planning & control, politiek-bestuurlijke moeilijkheden, onderzoek bij Rekenkamers, benchmark, etc…

Geert is docent risicomanagement en verbonden aan Twente University.

Andrew Hoffmanns

Andrew Hoffmanns is Founder van EthXCom, een start-up op het gebied van Ethics & Compliance. Hij heeft zijn ervaring opgedaan in het internationale bedrijfsleven op het gebied van het opzetten van een Ethics & Compliance of integriteitsprogramma, het uitvoeren van compliance onderzoeken, het geven van trainingen en het opzetten en beheren van een whistle blowing procedure.

Andrew is een expert op het gebied van het opzetten of verbeteren van uw Ethics & Compliance of integriteitsprogramma, het opzetten van trainingen op het gebied van Ethics & Compliance, het opzetten van een klachtenlijn functie en de implementatie van IT tools op het gebied van Ethics & Compliance inclusief volledige outsourcing van uw Ethics & Compliance functie.

Medy van der Laan

Medy van der Laan is sinds 1 augustus 2021 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zij was hiervoor voorzitter van Energie-Nederland, de brancheorganisatie van energiebedrijven.

Medy van der Laan studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na twaalf jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt, werd zij in 2003 staatssecretaris voor Cultuur en Media. Vanaf 2007 was zij directeur, bestuurder en toezichthouder bij verschillende organisaties.

Pieter Lakeman

Pieter Lakeman is vooral bekend geworden door op 1 oktober 2009 spaarders van DSB Bank tot een bankrun op te roepen als gevolg waarvan deze bank failliet ging. Daarmee wist hij de wanpraktijken van deze bank te beëindigen. Lakeman  heeft een groot aantal jaarrekeningprocedures tegen beursvennootschappen gevoerd en vele daarvan gewonnen. Hierdoor heeft hij grote invloed gehad op de accountancy in Nederland.

De laatste jaren is hij vooral bezig met het bankwezen, met onder andere de zaak tegen de voormalige CEO van ING, de heer Ralph Hamers. Lakeman is onder andere auteur van het boek “Het gaat uitstekend; zwendel en wanbeleid in het Nederlandse bedrijfsleven”, “Accountants in de fout” en het samen met Pauline van de Ven geschreven boek “Failliet op krediet; de rol van de banken in Nederland’. In 2018 verscheen van zijn hand het boek “Banken & falende toezichthouders”, met als ondertitel “Over zwendel met renteswaps en andere schandalen”.

Silungile Mlambo

Silungile Mlambo is Manager at Protiviti since June 2021 and she is passionate about all things regulatory compliance. Over the past decade several financial institutions have fallen short of their AML regulatory requirements, and with that came  huge fines. She has worked in remediation projects, AML customer due diligence and have conducted regulatory risk assessments (which includes but are not limited to Anti-Bribery & Corruption, Privacy, FATCA & CRS, Sanction and Counter Financing of Terrorism).

Before she started at Protiviti, Silungile worked at Booking.com as an AML Compliance Analyst, and before, in South Africa as a Senior AML/KYC Business Analyst at Sanlam, and also at Nedbank (Johannesburg), as a Lead AML Analyst.

When she is not working or studying, she likes to cycle and explore picturesque Dutch villages… Silungile : “I’m also a fitness fanatic, if I wasn’t so passionate about financial crime I’d definitely be a fitness instructor.”

Jaap van der Molen

Jaap van der Molen is sinds april 2021 Global Head of AML & Sanctions bij ABN Amro Bank. Jaap leidt voor ABN Amro Bank nu het team in de tweede lijn, dat tevens de eerste lijn van adviezen voorziet, inclusief de verschillende Client Life Cycle processen. Voordat Jaap bij de ABN Amro Bank aan de slag ging was hij ruim zeven jaar werkzaam voor Standard Chartered Bank als Head of Retail Financial Crime Compliance in Singapore en daarna in de Financial Crime Surveillance (screening & monitoring) Unit in Londen. Tijdens zijn werkzame periode in Singapore was hij nauw betrokken bij een groot CDD en klant onboarding programma.

Hij heeft inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar ervaring opgedaan in de Financial Services Industry, bij banken, waarvan meer dan vijftien jaar op het gebied van de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Zo was hij werkzaam in het verleden bij ING Bank, onder andere als Program Manager Wholesale FEC/CDD.

Jaap is één van de oprichters van de Nederlandse Chapter van ACAMS, Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists en zat in het bestuur van 2010-2013.

Robby Philips

Robby Philips joined Deloitte as Senior Manager Financial Crime Technology in March 2021. Robby his main skills and knowledge are around the area(s) of business data science, financial economic crime (AML, Fraud, Market abuse, KYC, Customer Due diligence) and software development. Within Deloitte Forensics his main task is to integrate technology into the practice and different projects.

Remke Schermer

Remke Schermer is sinds juli 2021 Directeur Risk & Compliance van Protiviti Nederland.  Voordat zij bij Protiviti in dienst kwam was zij Head Program Management Global Privacy en Head Program Management CDD/AML/CTF bij de Rabobank.

Eerder, tot december 2016, was Remke werkzaam bij ABN Amro Bank als Senior Implementation Project Manager.

Yvonne van der Schoot

Yvonne van der Schoot is vanaf januari 2016 aan de slag gegaan bij Protiviti Nederland als consultant. Inmiddels, sinds januari 2020, is zij Manager bij Protiviti Nederland.

Yvonne heeft in de afgelopen jaren veel klanten bediend in het Risk en Compliance domein. Ze heeft Global implementatie opdrachten vervuld voor klanten in onder andere de financiële sector, Lease- en Retail industrie.

Yolanda van Setten

Yolanda van Setten joined Deloitte as Director Forensic in the Amsterdam office of Deloitte Financial Advisory Services in June 2021.

Yolanda is highly focused on combining strengths of the public and private sector in the battle against (digital) financial crime and has a strong background in digital investigations, cybercrime, administrative and criminal law enforcement.

Ellen Timmer

Ellen Timmer is als advocaat werkzaam bij Pellicaan Advocaten in Rotterdam en actief in de Nederlands rechtelijke algemene praktijk, met extra aandacht voor juridische relaties met financiële instellingen. Daarnaast adviseert Ellen Timmer organisaties en ondernemingen op het gebied van de witwasbestrijding (Wwft) en over bepaalde deelgebieden van het Nederlandse financiële recht, onder meer toezicht op trustkantoren.

Door haar achtergrond en ervaring kan zij cliënten ook van dienst zijn bij hun contacten met gespecialiseerde juristen op andere terreinen. In haar blog https://ellentimmer.com/ volgt zij ontwikkelingen op haar primaire interessegebieden en verschaft zij achtergrondinformatie voor haar advisering.

 

Geert Vermeulen

Geert Vermeulen is de oprichter van ECMC dat staat voor Ethics & Compliance Management & Consulting. Geert is ook de CEO van de onlangs opgerichte Integriteitscoördinator. Hij geldt als een (internationale) expert op het gebied van poortwachters en geeft trainingen op dat gebied aan verschillende ondernemingen. In het verleden is Geert voorzitter geweest van de de VCO, de Vereniging van Compliance Professionals in Nederland.

Hij publiceert ook op het Risk & Compliance Platform Europe en op 16 juni is hij als dagvoorzitter actief.

Martin Wörsdörfer

Martin Wörsdörfer is sinds medio 2021 voorzitter van Holland Quaestor, de vereniging van Corporate Services Providers. Holland Quaestor (HQ) behartigt de belangen van de trustkantoren in Nederland en het spreekt voor zich dat die hebben te maken met hun rol als poortwachters. Martin helpt in zijn hoedanigheid als voorzitter van HQ bedrijven de financiële en bestuurlijke regels van Nederland te begrijpen en zich eraan te houden.  Belangrijk daarbij is het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering, het signaleren van ongebruikelijke transacties en het neerzetten van standaarden voor de sector.

Martin is voormalig VVD-Kamerlid en was eerder Director bij Deloitte en specialiste vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst.

Michael van Woerden

Mr. Michael van Woerden is jurist (Rijksuniversiteit Leiden, 1986) en beschikt over ruime ervaring in het bedrijfsleven, onder meer opgedaan als advocaat en bedrijfsjurist. Hij heeft diverse juridische en compliance managementfuncties vervuld binnen de financiële sector, waaronder Hoofd Compliance NL – Global Markets, Global Clients & Group Functions bij ABN Amro Bank. Sinds januari 2009 adviseert Michael bedrijven en instellingen over compliance en integere bedrijfsvoering en verleent interim projectwerkzaamheden. Michael publiceert regelmatig op het gebied van compliance en integriteit. Onder zijn redactievoorzitterschap verscheen ’10 jaar Compliance, de praktijk aan het woord”, (NIBE-SVV, 2010) en ‘Ondernemen zonder corruptie’ (Kluwer, 2013). Michael publiceert van tijd tot tijd op het Risk & Compliance Platform Europe en is sinds enkele jaren de oprichter van DeCompliance Monitor.

Zosha Zuidema

Mr. drs. Zosha Zuideman is senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Programma Directoraat-Generaal Ondermijning. Zij is twintig jaar werkzaam op dat departement en heeft daar verschillende functies bekleed op onder meer het voorkomen en bestrijden van High Impact Crimes en fraude. Daarvoor heeft zij vijf jaar gewerkt in de juridische wetenschap en bij de rechterlijke macht. Sinds 2017 houdt zij zich bezig met het beleid op het gebied van de aanpak van witwassen.

Ook is zij betrokken bij de implementatie van internationale en Europese wetgeving op dit terrein.