Donderdag 13 juni 2024 - Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Sprekers

Rona Antonius

Rona Antonius MSc RA is sinds oktober 2022 de Group Finance Director van Hyphe. Hyphe is een Digital Asset Liquidity Provider voor institutionele investeerders, brokers en banken.

Voordat Rona aan de slag ging bij Hyphe was ze gedurende twaalf jaren Senior Manager Audit and Assurance Services bij EY in Amsterdam.

Anjeni Bedi-Pancham

Anjeni Bedi-Panchamis een van de drie panelleden van de break our sessie van Brightstone Group, na de middagpauze, in de Jachtzaal. Anjeni Bedi-Pancham is sinds december 2018 Compliance Manager Payments bij CM.com. Daarnaast is zij bestuurslid bij de VBIN, de Vereniging Betaalinstellingen Nederland, sinds oktober 2019.

Anjeni ook verbonden aan Future WomenX, a global tribe of courageous, ambitious, forward-thinking senior executives, trailblazing entrepreneurs and revolutionary thought leaders. 

Norbert Boon

Norbert Boon is sinds augustus 2022 de CEO van Easybroker. Easybroker helpt Fund Managers om hun directe ’trading costs’ te reduceren in drie stappen. Easybroker is een Nederlandse broker en FinTech speler met grootse plannen. Eerder, binnen Easybroker bekleedde hij de positie van Executive Director vanaf april 2021.

Voordat Norbert bij Easybroker aan de slag ging was hij als Director werkzaam in binnen- en buitenland, onder andere in Duitsland bij BCC Group International in Frankfurt.

Lucas Cremers

Lucas Cremers is een van de drie panelleden van de break out sessie van Brighstone Group, na de middagpauze, in de Jachtzaal. Lucas Cremers is Head of Investigations bij ING Nederland. Voordat hij bij ING aan de slag ging was hij werkzaam bij nog twee andere Nederlandse banken,  te weten Van Lanschot Kempen waar hij de functie had van Head of Financial Crime en bij de Rabobank.

Daarvoor was hij als vaktechnisch specialist witwasbestrijding werkzaam bij het AML Centre Netherlands en bij de Politie Nederland.

Cor Jan Dasselaar

Car Jan Dasselaar is een ervaren econoom en accountant met bijna dertig ervaring in de financiële sector, enerzijds als toezichthouder en anderzijds als Compliance Officer en Auditor. Zo was hij onder andere Head of Financial Crime and Group Money Laundering Officer bij ING en bij ABN Amro Bank was hij lid van de speciale Task Force for dealing with the Cease & Desist Order. Vanaf 2016 is hij een onafhankelijke Governance, Risk & Compliance consultant bij Governance Consultancy B.V. Hij heeft veel internationale ervaring opgedaan onder andere dankzij zijn deelname aan het World Economic Forum in Davos, waar hij zich bezighield met Data, Common Pass en Digital Identity Ecosystems.

Vanaf november 2016 is Cor Jan ook mentor voor FinTech & CyberSecurity startups bij StartUp BootCamp Amsterdam. Hij geeft niet daarbij trainingen en adviezen op directie niveau, onder andere over integriteit, Anti Money Laundering en terrorisme financiering, inclusief het opzetten van een goede governance structuur met aandacht voor beleid en procedures.

Vanaf begin 2006 tot eind 2011 was Cor Jan de voorzitter van de VCO, de Vereniging van Compliance Professionals en in 2012 de winnaar van de Nationale Compliance Award.

Jack Esselink

Jack Esselink is een nationaal en internationaal veel gevraagd spreker en trainer op het gebied van kunstmatige intelligentie, data gedreven werken en ethiek. Jack heeft momenteel zijn eigen adviesbureau, Studio Pulpit, en is parttime docent ethiek aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij woont met zijn gezin op de prachtige Veluwe waar hij in zijn vrije tijd graag (elektrische) gitaar speelt en door de mooie Veluwse bossen rijdt op zijn mountainbike.

Stefan Duchateau

Prof. Dr. Stefan Duchateau is adviseur bij de Argenta Groep en voorzitter van de diverse beleggingsvennootschappen van deze groep. Bij de HUB in Brussel doceert Duchateau onder andere Portfoliomanagement, Financial Engineering en Financieel Risicobeheer. Aan de Katholieke Universiteit te Leuven doceert hij Security Selection, Portefeuillebeheer en beleggingsleer. Financial Derivatives doceert hij aan de Universiteit Hasselt.

Bij Argenta richt hij zich onder meer op het financieel en risicobeheer, het strategisch beleid en de uitbouw van de beleggingspijler van de bank- en verzekeringsgroep. Dit houdt onder meer de ontwikkeling in van beleggingsproducten en het beheer van beleggingsfondsen. Prof. Dr. Stefan Duchateau studeerde af als handelsingenieur en is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen.

Michelle Fisser

Michelle Fisser is sinds november 2022 voorzitter van de VCO, de Vereniging voor Compliance Professionals. Michelle startte in 2021 haar eigen bedrijf Compliance in Motion. Ze was sinds 2003 werkzaam als Compliance Officer bij verschillende internationale instellingen en sinds 2016 als Senior Manager bij EY. Ze heeft regelmatig deelgenomen aan het Risk & Compliance Jaarcongres en anno 2024 zal ze samen met Michael van Woerden als dagvoorzitter op 135 juni het Jaarcongres in goede banen leiden.

Geert Haisma

Drs. Geert Haisma, Partner bij FullyInControl, is gespecialiseerd in succesmanagement en risicomanagement. Geert heeft jarenlange ervaring met advies en onderzoek op diverse inhoudelijke beleidsterreinen, grote projecten, strategie, risicomanagement, verbonden partijen, financiën, planning & control, politiek-bestuurlijke moeilijkheden, onderzoek bij Rekenkamers, benchmark, etc…

Geert is docent risicomanagement en verbonden aan Twente University.

Reggie de Jong

Reggie de Jong is Managing Partner, tevens Founder van Restructuring Company.

Reggie is in het verleden CIO geweest van DSB Bank en CEO van Ordina. Zij heeft ook verschillende posities bekleed als toezichthouder. Zo was zij onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Oog voor Zorg en commissaris bij Qurius.

Bart Joosen

Bart Joosen is vanaf 1 juli 2023 tot hoogleraar Financieel recht aan de Universiteit Leiden. Deze leerstoel is verbonden aan het Hazelhoff Centre for Financial Law, dat als afdeling Financieel recht onderdeel is van het Instituut voor Privaatrecht (Faculteit der Rechtsgeleerdheid). Bart Joosen is momenteel hoogleraar financieel toezichtrecht aan de Vrije Universiteit en was tot 2017 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar prudentieel recht.

De expertise van Bart Joosen ligt op het gebied van toezicht op de financiële markten en financiële ondernemingen met de nadruk op banken, beleggingsondernemingen en verzekeraars. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van risico-overdrachtstransacties, securitisatie, handel in emissierechten en derivaten. Joosen is Fellow van het European Banking Institute in Frankfurt en was van 2016 tot 2020 de eerste president van de Academic Board van dit instituut.

De leerstoel in Leiden is een voltijdse aanstelling.

Michel Klompmaker

Drs. Michel Klompmaker is Managing Director van het in 2014 opgerichte meertalige Risk & Compliance Platform Europe en Congresvoorzitter van het Risk & Compliance Jaarcongres. Inmiddels is het Risk & Compliance Platform Europe snel gegroeid met negen taalsites, te weten Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Roemeens, Bulgaars en Tjechisch-Slowaaks en mogen de nieuwsbrieven zich verheugen is steeds meer abonnees. Michel was eerder oprichter en publisher van Banking & Finance en uit dien hoofde als initiatiefnemer verantwoordelijk voor de Risk@360degrees Congressen in de Benelux. Hij lanceerde in Nederland het Behavioral Risk Congres dat inmiddels zes keer heeft plaatsgevonden.

Samuel Remacle

Samuel Remacle is working in the Anti Financial Crime world for 15+ years.  Samuel has worked with multiple AML solutions vendors ranging from large corporations providing end-to-end Compliance Solutions to niche startups focusing on Artificial Intelligence.

Over the course of his career, he has supported more 20+ financial institutions in Europe in deploying their compliance technology stack from requirements definition to go-live working hand-in-hand with the teams in charge of AML Transaction Monitoring, Sanctions screening and CDD/KYC.

Samuel is now Sales Director for Europe at JS Belgium where he is in charge of advising European Financial Institutions on their project approach and resourcing strategy in Compliance Programs and AI projects, he works with a team of experts with decades of experience in Anti Financial Crime Technology advising both business and technical teams.

Guido Roth

Guido Roth is partner bij Finnius Advocaten en hij heeft zich volledig toegelegd op het verlenen van bijstand bij (dreigende) financieel rechtelijke conflicten. Hij heeft de afgelopen twintig jaren uiteenlopende marktpartijen bijgestaan bij onderzoeken door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM)  en door hen opgelegde maatregelen en sancties, zoals boetes, lasten onder dwangsom en aanwijzingen. Hij trad als advocaat op bij meerdere richtinggevende en spraakmakende handhavingszaken, zoals recentelijk het geschil tussen DNB en Bunq.

Guido heeft bijzondere belangstelling voor en kennis van publicatiebesluiten, marktmisbruikzaken en de toetsing van functionarissen “op” geschiktheid en betrouwbaarheid door DNB en de AFM. Hij wordt regelmatig ingeschakeld in civielrechtelijke of Kifid procedures omtrent beleggingsgeschillen alsook in tuchtprocedures. Daarnaast adviseert hij banken, verzekeraars en andere marktpartijen die actief zijn op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire en staat hen bij in administratiefrechtelijke procedures tegen lokale toezichthouders zoals de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de Centrale Bank van Aruba (CBA).

Floris Schorer

Floris Schorer is Global Head of Framework, Reporting & Innovation Group Compliance bij de ING groep. In 2019 kwam vanuit hij de USA de Group Compliance bij ING Groep in Amsterdam versterken met als opdracht het gehele compliance programma aan te passen.

Voordat hij bij Compliance aan de slag werkte hij binnen ING bij Wholesale Banking gedurende 13 jaren. Daar werkte hij onder andere bij Lease and Financial Markets en zo’n 5 jaren bij Corporate Finance, waar hij zich bezighield met M&A voor grote bedrijven. Vervolgens werd Director bij de Capital Structuring & Advisory afdeling met een Europese rol. Begin 2017 vertrok hij voor ING naar New York als Senior Credit Officer verantwoordelijk voor Leveraged Finance & Asset-Backed Lending books in de USA. In 2019 werd hij Managing Director aldaar.

Hans Timmerman

Hans Timmerman is IT trendwatcher en teven blogger op het Risk & Compliance Platform Europe. Als u kennisneemt van zijn blogs op het platform, dan ziet u onmiddellijk waar zijn competenties en interesses liggen.

Hans is een innovator en dataspecialist en was jarenlang werkzaam inde ICT sector, onder andere als CTO voor EMC2, latere Dell EMC. Opgeleid door de TU Delft heeft hij via de Stichting Toekomstbeeld der Techniek veel gepubliceerd over de toekomst.

Vermeldenswaard is zijn functie bij Fokker Aerospace. Daar was hij hoofd productontwikkeling & automatisering, tevens Head CAD/CM Centre.

Filip Verbeke

Filip Verbeke is an entrepreneur with 40 years of experience in launching ventures, managing companies, driving and motivating teams, developing business, defining strategies.

He was a co-founder of Norkom till 2011 (formerly BAE System Applied Intelligence NetReveal, now SymphonyAI NetReveal) and subsequently with SAS Institute. Domain expert in AML, Regulatory Compliance and Fraud Prevention for FSI’s. Data and analytics at the heart of it all since more than 20 years.

Spreading the value propositions internationally, used to dealing with different cultures, deep understanding and day to day dealings with the complexities and richness of the European market.

 

Violet Versluijs

Violet Versluijs is een van de drie panelleden van het debat tijdens de break out sessie van Brightstone Group, na de middagpauze in de Jachtzaal. Violet is sinds april 2020 werkzaam bij de Rabobank als Manager Data Protection Support. Daarvoor was zij bij MN in dienst als Manager Compliance.

Voordat ze bij MN aan de slag ging was ze jarenlang werkzaam bij ABN Amro Bank als Senior Compliance Officer in verschillende rollen.

Menno Weij

Menno Weij is sinds 2018 als partner in dienst bij BDO Legal, gespecialiseerd in de juridische aspecten van technologie. Denk hierbij aan: Privacy, Informatietechnologie, Internet, Cloud, Sourcing & Outsourcing, Intellectuele Eigendom en e-Commerce. Hij volgt de ontwikkelingen op het gebied van RegTech, Artificial Intelligence, Robotics, Data Analytics, Blockchain, Cryptocurrency en Open Source met grote interesse.

Voor zijn indiensttreding bij BDO heeft hij bijna 20 jaar als advocaat gewerkt met focus op technologie. Menno heeft rechten (civiel- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. In 2001 heeft hij met goed gevolg de postdoctorale opleiding ICT-recht aan de Grotius Academie afgerond.

Menno Weij gaat dit jaar het Professorendebat 2023 modereren tijdens het netwerkdiner.

Edwin Weller

Mr. drs. Edwin Weller is jurist (Rijksuniversiteit Leiden, 1985) en is nu Managing Partner van Weller & Weller Regulatory Jungle Management. Hij is ook lid van de Commissie van Beroep, Tuchtrecht Banken. Edwin heeft in het verleden na zeven jaar ervaring in de advocatuur gekozen voor een rol als compliance officer bij MeesPierson Curaçao. Nadien heeft hij verschillende managementfuncties op het gebied van compliance vervuld bij MeesPierson Private Bank and Trust, Robeco, Amsterdam Trade Bank en op dit moment is Edwin werkzaam bij CAB Europe BV als Head of Risk & Compliance. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van de theorie naar de praktijk op het gebied van het financiële recht, met name de onderwerpen die de reputatie van de instelling ernstig kunnen schaden: witwassen van gelden, voorkennis, belangentegenstellingen, zorgplicht en corporate governance. Edwin adviseert bedrijven en instellingen op gebied van compliance en integere bedrijfsvoering en verleent interim projectwerkzaamheden. Edwin publiceert regelmatig op het gebied van compliance en integriteit.

Michael van Woerden

Mr. Michael van Woerden is jurist (Rijksuniversiteit Leiden, 1986) en beschikt over ruime ervaring in het bedrijfsleven, onder meer opgedaan als advocaat en bedrijfsjurist. Hij heeft diverse juridische en compliance managementfuncties vervuld binnen de financiële sector, waaronder Hoofd Compliance NL – Global Markets, Global Clients & Group Functions bij ABN Amro Bank. Sinds januari 2009 adviseert Michael bedrijven en instellingen over compliance en integere bedrijfsvoering en verleent interim projectwerkzaamheden. Michael publiceert regelmatig op het gebied van compliance en integriteit. Onder zijn redactievoorzitterschap verscheen ’10 jaar Compliance, de praktijk aan het woord”, (NIBE-SVV, 2010) en ‘Ondernemen zonder corruptie’ (Kluwer, 2013). Michael publiceert van tijd tot tijd op het Risk & Compliance Platform Europe en is sinds enkele jaren de oprichter van DeCompliance Monitor.